Klantenservice 071-3626162
Gratis bezorgen vanaf €69,-
Discreet verzonden en bezorgd

 SELF-CARE SEPTEMBER  🍑  Kies jouw CADEAU v.a €100 in de winkelwagen

Feit of fabel?

Glycerine in glijmiddel

Glycerine in Glijmiddel

De fabels en feiten op een rijtje

Een bekende misvatting over glycerine in glijmiddel is dat het schimmelinfecties kan veroorzaken. Het idee erachter is dat glycerine een suiker is en dat suikers schimmels (en dus schimmelinfecties) voeden, zo ook in je vagina. Lang verhaal kort: glycerine is géén suiker en kan dus geen schimmelinfecties veroorzaken. Wil je meer informatie? Lees hier dan verder!

Schimmelinfecties kunnen veroorzaakt worden door veel dingen: een lage weerstand, antibiotica, hormonen, een slechte hygiëne tijdens de seks, te vaak je vagina reinigen, seksen wanneer je niet opgewonden genoeg bent, en ja, je kan ook een schimmelinfectie krijgen door suiker in je vagina. Maar let op!  Glycerine is géén suiker en kan zodoende ook op deze manier geen schimmelinfectie veroorzaken.

Wat een andere bekende misvatting is, is dat glycerine in glijmiddel omgezet kan worden in suiker in je vagina. Glycerine kan omgezet worden in suiker, maar alleen wanneer je het opeet. In je vagina geldt dit dus niet.

Wat is glycerine?

Maar wat is glycerine nu eigenlijk? Glycerine, ook wel glycerol genoemd, is een geurloze en kleurloze substantie, heeft een stroperige substantie en smaakt een beetje zoet. Glycerine is perfect om glijmiddel op waterbasis een wat dikkere feel te geven en ervoor te zorgen dat beter glijdt. Wanneer je glijmiddel te waterig is wordt het aanbrengen al gauw moeilijk. Glycerine kan hierbij een uitkomst bieden!

Glycerine kan gewonnen worden uit zowel dierlijke als plantaardige vetten. Zonder er een al te technisch verhaal van te maken: alleen pure, medical-grade, plantaardige glycerine zou gebruikt moeten worden voor glijmiddelen.

Glijmiddel op waterbasis gebruiken veel mensen vooral in combinatie siliconen toys. Dit omdat het siliconen van de toy dan niet wordt aangetast. Maar het is met name mét Glycerine ook perfect om samen te gebruiken vanwege beter glijdend vermogen.

De waarheid over glycerine

Goed, we hebben nu vastgesteld dat glycerine geen suiker is en dus ook geen schimmelinfectie kan veroorzaken. Er bestaat zelfs geen enkele wetenschappelijke studie die een verband aantoont tussen glycerine en vaginale schimmelinfecties. Verder zorgt glycerine voor een fijne consistentie van je glijmiddel. Glycerine in glijmiddel is dus gewoon een veilig ingrediënt!

 

Ook interessant