Klantenservice 071-3626162
Gratis bezorgen vanaf €69,-
Discreet verzonden en bezorgd

 SELF-CARE SEPTEMBER  🍑  Kies jouw CADEAU v.a €100 in de winkelwagen

Welke speeltjes raden wij aan?

Voor ontspanning en meer plezier

Seksspeeltjes bij vaginisme – wat kan helpen bij ontspanning en plezier

Vaginisme is een aandoening waar veel mensen niet snel over praten, maar het treft toch veel vrouwen wereldwijd. Het is een spierreflex waarbij de bekkenbodemspieren onbewust verkrampen, wat pijn en ongemak veroorzaakt bij penetratie. Dit kan seksueel contact, maar ook het inbrengen van tampons of een gynaecologisch onderzoek moeilijk of zelfs onmogelijk maken. Gelukkig zijn er manieren om hiermee om te gaan, en seksspeeltjes bij vaginisme kunnen een ondersteunende rol spelen bij het verminderen van spanning en het opbouwen van vertrouwen in je eigen lichaam.

Wat is vaginisme?

Vaginisme wordt vaak ingedeeld in twee vormen:

  1. Primaire vaginisme: wanneer iemand altijd pijn ervaart bij penetratie.
  2. Secundaire vaginisme: wanneer de aandoening zich later ontwikkelt na een periode waarin penetratie wel mogelijk was.

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat vaginisme in veel gevallen niet alleen een fysieke oorzaak heeft, maar vaak samengaat met psychologische en emotionele factoren zoals angst, trauma, of negatieve ervaringen met intimiteit. Het behandelen van vaginisme vereist dan ook een holistische aanpak, waarin zowel de fysieke als mentale aspecten worden aangepakt.

Hoe kunnen sextoys helpen bij vaginisme?

Voor mensen met vaginisme kan het idee van penetratie angst of spanning oproepen. Het gebruik van sextoys kan helpen bij het verminderen van angst en het ontdekken van wat prettig voelt voor jouw lichaam zonder druk. Speeltjes die zich richten op externe stimulatie, zoals luchtdrukvibrators en opleg vibrators, kunnen een fantastische manier zijn om te genieten van seksueel plezier zonder penetratie.

Clitorale stimulatie: een veilige en prettige optie

Veel mensen met vaginisme ontdekken dat clitorale stimulatie een plezierige manier is om seksuele opwinding te ervaren, zonder de pijn van penetratie. Hieronder vind je enkele speeltjes die speciaal zijn ontworpen voor clitorale stimulatie:

  • Luchtdruk vibrators: Deze populaire toys, zoals de Satisfyer Pro 2 of de Womanizer, werken met luchtdrukgolven die de clitoris stimuleren zonder direct contact. Dit kan helpen om op een zachte, maar intensieve manier opwinding op te wekken zonder dat er iets ingebracht hoeft te worden. Ze zorgen voor intense orgasmes en zijn ideaal voor mensen die penetratie willen vermijden.
  • Opleg vibrators: Een ander geweldig speeltje is de ROMP Wave of de We-Vibe Touch. Deze vibrators worden eenvoudig tegen de clitoris gelegd en bieden krachtige vibraties die je helpen te ontspannen en te genieten. Ze kunnen in verschillende standen worden ingesteld, waardoor je zelf bepaalt welke intensiteit prettig voelt.

Slanke vibrators of dilators om penetratie mogelijk te maken

Voor mensen met vaginisme die toch voorzichtig willen experimenteren met penetratie, kan het helpen om te beginnen met zeer slanke vibrators. Deze zijn speciaal ontworpen om het proces geleidelijk en comfortabel te maken.

  • S Pleasures LITHEA: Deze vibrator is speciaal ontworpen voor mensen die last hebben van vaginisme of die simpelweg op zoek zijn naar een subtiele en slanke vibrator en de G-spot willen ontdekken. Met de slanke diameter kan dit speeltje helpen om op een voorzichtige manier te wennen aan penetratie en G-spot stimulatie, zonder te veel druk op de bekkenbodemspieren uit te oefenen. Door langzaam op te bouwen en altijd in combinatie met glijmiddel, kan dit een goede manier zijn om meer controle te krijgen over je lichaam.
  • Dilators, of vaginale trainers, zijn speciaal ontworpen om te helpen bij vaginisme. Ze komen in verschillende maten en kunnen helpen om je bekkenbodemspieren te trainen en aan te wennen om ontspannen te blijven bij penetratie. Begin met de kleinste maat en werk langzaam omhoog. Gebruik altijd een goed glijmiddel en neem de tijd.
  • Satisfyer G-spot Flex 5+ heeft een zeer slanke vormgeving en is buigbaar. Hierdoor is deze G-spot vibrator niet alleen heel gemakkelijk in te brengen maar kan je deze ook stellen. Hierdoor kan je de vibrator zo afstellen dat deze zich precies op jouw hotspots richt.
  • SVAKOM Cici 2 is ook een zeer zeer slanke G-spot vibrator die je gemakkelijk inbrengt. De ribbeltjes geven een beetje extra stimulatie bij bewegen over de G-spot of wanneer je de top gebruikt bij clitoris stimulatie. Cici 2 is ook App bedienbaar. Dus geef de controle uit handen wanneer je daar aan toe bent.

Hoe kun je sextoys effectief gebruiken bij vaginisme?

  1. Neem de tijd en zorg voor ontspanning: Forceer niets en neem de tijd om te ontdekken wat fijn voelt voor jou. Zorg voor een ontspannen sfeer en probeer eerst speeltjes die geen penetratie vereisen.
  2. Gebruik voldoende glijmiddel: Dit is vooral belangrijk wanneer je een slanke vibrator zoals de S Pleasures LIBIDO gebruikt. Kies voor een goede, lichaamsvriendelijke glijmiddel op waterbasis om het comfortabeler te maken.
  3. Luister naar je lichaam: Het belangrijkste is dat je goed luistert naar je eigen lichaam. Voel je geen druk om iets te doen wat ongemakkelijk is. Begin altijd met wat prettig voelt en bouw langzaam op.
  4. Overweeg bekkenbodemtherapie: Vaginisme gaat vaak gepaard met een verhoogde spierspanning in de bekkenbodem. Bekkenbodemtherapeuten kunnen helpen bij het leren ontspannen van deze spieren, wat het gebruik van slanke vibrators en andere speeltjes kan vergemakkelijken.

Conclusie

Hoewel vaginisme een uitdaging kan zijn, zijn er gelukkig veel hulpmiddelen en producten beschikbaar die kunnen helpen om plezier en ontspanning te vinden in je seksuele leven. Speeltjes zoals luchtdruk- en opleg vibrators bieden een veilige manier om opwinding te ervaren zonder penetratie, terwijl slanke vibrators een zacht hulpmiddel kunnen zijn om het proces van penetratie langzaam op te bouwen. Het belangrijkste is om geduld te hebben, goed naar je eigen lichaam te luisteren en geen druk op jezelf uit te oefenen.

Door te experimenteren met de juiste speeltjes kun je stap voor stap je seksuele zelfvertrouwen vergroten en meer ontspannen omgaan met intimiteit.

Ook interessant